Instruktori

Hrvoje Žaknić

Plesna priča Hrvoja započinje prije 12 godina kada kao osnivači prve plesne škole u Hrvatskoj pokreću pravu malu plesnu revoluciju približavanjem latino ritmova široj publici. Hrvoje započinje svoje plesno iskustvo upravo zahvaljujući hrvatskom latino bendu Cubismo uz koje su mnogi hrvatski plesači napravili svoje prve plesne korake. Svoje prve plesne korake napravio je na radionici poznate koreografkinje Ade Rose Castellanos te tako počeo pisati svoju plesnu priču. 2003. otvara svoj plesni studio te već iduće godine putuje na Kubu gdje boravi neko vrijeme u želji da upozna korijene salse te se približi toj kulturi i plesu koji su ga osvojili već na prvi pogled.

Uvijek u potrazi za nečim novim i drugačijim,svoje školovanje nastavlja na do danas na međunarodnim i domaćim festivalima te je danas jedan od vodećih instruktora u Hrvatskoj gdje podučava LA style on 1 no ono što karakterizira njegov stil plesa je upravo kombinacija raznih plesnih elemenata i stilova te izražen musicality.

Danas kaže da ima najbolji posao na svijetu jer radi ono što voli i vidjeti svoje učenike kako dijele taj isti entuzijazam i strast prema plesu je najveća nagrada.

Tea Žaknić je rođena u Hrvatskoj no većinu svog života provodi u Italiji gdje i započinje svoju plesnu priču na satovima baleta i jazz dance-a. Povratkom u Hrvatsku nastavlja graditi svoje plesno iskustvo u Plesnom centru Tala, vodećem plesnom centru za balet, jazz te suvremene plesne tehnike u Hrvatskoj.

2004. slučajno dolazi na salsa plesnjak te upoznaje po prvi puta sve čari salse te karipskih plesova. Upravu tu upoznaje Hrvoja te zajedno kreću plesnu avanturu koja ih do danas veže. Tea obožava ples kao takav te koristi svaku priliku za usavršavanje u različitim plesnim tehnikama.

Ples je za nas život te energiju koja nas vodi u plesu nastojimo pretočiti u život te prenijeti ljudima bar dio one strasti i entuzijazma koje mi osjećamo dok plešemo.

 

Great dancers are not great because of their technique, they are great because of their passion.

Martha Graham

 

Ivana Marić rođena je 18.3.1987. u Zagrebu. Završila je studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i velika joj je želja naći spoj između plesa i fizioterapije s obzirom da su to dvije stvari koje neizmjerno voli raditi i koje ju uistinu ispunjavaju. Njezina plesna priča započela je prije sedam godina kada se prvi puta sa salsom susrela na tečaju kod Hrvoja i Tee u PC Salsa.

Već pri prvom susretu to je bila ljubav na prvi pogled. Od prvog trenutka je salsa postala velik dio njezinog života i već tada je znala da tu priča ne staje. Što je više vrijeme prolazilo ljubav prema salsi je sve više rasla a samim time i afiniteti prema plesnom napretku i budućem radu u PC Salsa. Kroz određeni vremenski period i uloženi trud i rad iz pozicije asistenta postala je i instruktor. Izuzetno ju veseli svaka nova prilika za učenjem i usvajanjem novih tehnika i dijeljenjem istih sa polaznicima tečaja. Za nju osobno raditi kao instruktor salse predstavlja ne samo zadovoljstvo u držanju satova već i u dijeljenju strasti prema salsi sa polaznicima koji redovno dolaze na tečajeve i sve svoje brige i probleme ostavljaju iza zatvorenih vrata dvorane. Kroz njezin sedmogodišnji rad u plesnom centru Salsa ples je postao ne samo dio njezinog života već i određeni životni stil i veseli se svakom novom iskustvu koje će joj ono u budućnosti donijeti.